Het Denken - de wortel van al je problemen

​De wortel van al onze problemen is het denken: Zorgen en Angst voor de toekomst.. Spijt, Pijn, Schuldgevoelens over het verleden... Het Denken kan niet hier-en-nu zijn... Het is altijd aan het anticiperen naar de toekomst of houdt vast aan het verleden.. Het Denken zit altijd gevangen...

En het Denken kan de problemen van het Denken niet oplossen.. Meditatie gaat voorbij het denken, het is een staat van niet-denken, en niet-doen.. Alleen maar zijn.. Het is ook totaal ontspannen zijn.. Meditatie kun je dus niet doen… Het is iets wat je overkomt… Je kunt wel de voorwaarden scheppen dat het tot je kan komen. En deze voorwaarden scheppen we met onze levensstijl, zelf-studie, yoga, en natuurlijk met het beoefenen van meditatie technieken.​Niets doen, niets denken, alleen maar zijn… Observeren wat is.  Zonder ingrijpen, zonder oordeel… Thuiskomen in jezelf… Dat is de ultieme bevrijding!Mijn guru Osho heeft speciaal voor de westerse mens actieve meditatie technieken bedacht. Die helpen je je drukke denken te ontladen.. Die helpen je de onrust uit je lichaam los te laten… Dan, als lichaam en geest ontspannen en rustig zijn, los en natuurlijk… Dan kan meditatie in jou tot bloei komen.

Dan gebeurt het je, het overkomt je, je hoeft er niets voor te doen.. Daarom scheppen we de voorwaarden waarin het als vanzelf tot je kan komen, omdat jij er niet meer bent, omdat je ego niet meer in de weg staat. Als je werkelijk ontvankelijk bent, zonder hoop, zonder ego, dan kan het Bestaan in je neerdalen..