Ademsessies
Rebirthing
Reichiaans ademen

​In Rebirthing staat de verbonden ademhaling centraal. Dit betekent dat we de pauze tussen de in-ademing en de uit-ademing weghalen. De in – en uit – ademing vloeien in elkaar over, als de golven van de zee.

Na ongeveer 10 sessies kunnen clienten redelijk zelfstandig droog-rebirthen,d.w.z op een matras. Daarna kunnen ze warm water rebirthen en vervolgens koud water rebirthen.
 

De nadruk bij Rebirthing ligt minder op het losmaken van spierpantsers, meer op het bevrijden van je ademblokkades. Minder op het uiten en ontladen van spanningen, meer op het ademen in de gespannen lichaamsgebieden om zo openheid en zachtheid te creeren. Door steeds weer te focussen op de verbonden ademhaling, en het observeren en accepteren van al je sensaties, (fysiek, emotioneel, mentaal), vindt de adem in het lichaam zijn eigen weg. Dit leidt tot totale ontspanning en overgave. Wat nodig is, is een bewust toelaten, een toestaan van spontane adempatronen en lichaamsbewegingen. Een toelaten van gevoelens en emoties, en toch doorademen, wat je ook ervaart… Zo kan het natuurlijke adempatroon zich herstellen en daarmee herstelt zich ook de natuurlijke gratie en souplesse van je lichaam en geest.

In Reichiaans ademen maken we gebruik van verschillende vormen van ademen. Om je bewust te worden van spanningen en blokkades, gebruiken we meestal eerst een opladende ademhaling. Daarbij ligt de focus op de in-ademing. Door middel van ademtechnieken en specifieke aanrakingen op de spieren worden de ademblokkades en lichaamspantsers bewust gemaakt. Nu er meer bewustzijn is, kan een ontlading noodzakelijk en ook prettig zijn. We leggen dan de nadruk op de uit-ademing en expressie van gevoelens en emoties. Als bijvoorbeeld oud verdriet of boosheid eindelijk is geuit, is dat zoals we zeggen; een enorme opluchting, een verademing.

Zo is er ruimte en zachtheid gekomen in die gebieden die eerder verkrampt en geblokkeerd waren. Het besef dat we nu volwassen zijn en uiting kunnen geven aan onze gevoelens, geeft ons weer het gevoel dat we ons leven in eigen hand hebben. Er is ruimte om te ontspannen en te ademen. Zo kan het natuurlijke en spontane adempatroon zich herstellen, evenals de natuurlijke gratie en souplesse van lichaam en geest.